Варошлийски вечери ‘2015 г.

На 22 септември 2015 г. в своя Етнографския комплекс Регионален исторически музей – Ловеч проведе Седмите Варошлийски вечери, превърнали се в очаквана традиция за града ни. С тях музеят отбеляза Европейските дни на наследството 2015 г. Целта на събитието е да се представи градската култура от началото на ХХ век във всичките й аспекти – архитектура, облекло, традиции и нрави, та чак до традиционни за старата ловешка кухня ястия.

Варошлийски вечери '2015 г.През целия празничен ден входът беше свободен за посетителите на Етнографския комплекс. Там от 14.30 ч. се проведе дегустация на ястия по стари ловешки рецепти и на вина от Ловешкия регион. Интерес предизвика и ретрофотото, което предостави на желаещите подходящо облекло, за да могат да създадат своя незабравим спомен от посещението на Рашовата къща, представяща живота на ловчалии от началото на ХХ в. Във Варошлийски вечери 2015 г. участваха и доброволците от Сдружение „Зона Ловеч“, а прекрасните момичета и момчета от Центъра за работа с доброволци към РБ „Проф. Беню Цонев“ – Ловеч лесно се вписаха в атмосферата на Рашовата къща благодарение на костюмите, предоставени им от нашите приятели от Драматичен театър – Ловеч.

Като съпътстващо събитие от 18 до 30 септември на Покрития мост може да бъде видяна изложбата „Вароша – носталгичен поглед към миналото“, която с фотоси разказва за най-стария квартал на Ловеч и за неговите емблематични градежи.

 

Галерия

Comments are closed.