Изложба „И ний сме дали нещо на светът…“ гостува на Регионален исторически музей – Ловеч по повод Деня на народните будители 1 ноември

Изложбата „И ний сме дали нещо на светът…“, с която Националния музей на образованието – Габрово гостува на Регионален исторически музей – Ловеч по повод Деня на народните будители 1 ноември, може да бъде разгледана във фоайето на Драматичен театър – Ловеч от 29 октомври 2015 г. Темите, представени в изложбата, проследяват моменти от живота и делото на светите братя, създаването на славянската писменост и почитта към делото им в България и в европейския свят. Изложбата дава богата информация, която убеждава посетителите, че култът към двамата братя и техните ученици е най-старият, но и най-трайният в нашата история. Оригинално представена е историята на празника на Кирил и Методий, честван през Възраждането, както и достойния израз на признание към делото им в съвременна Европа.
Изложбата е съпътстващо събитие на награждаването на победителите от общинския конкурс за мултимедийна презентация на темите „175 г. от рождението на Екзарх Йосиф I“ и „110 г. от рождението на Христо Бръмбаров“, обявен в навечерието на празника.

Галерия

Comments are closed.