Участие на Регионален исторически музей – Ловеч в Петата национална среща „Музеите и устойчивото развитие“

Повече от 120 представители на всички музеи в България се събраха за участие в Петата национална среща „Музеите и устойчивото развитие”, която се проведе от 8 до 10 юни 2016 г. в Пловдив. Организатор на проявата е Дирекция „Културно наследство, музеи и изобразителни изкуства” на Министерство на културата, в партньорство с Българския национален комитет на ИКОМ и Община Пловдив. Домакини бяха Регионален етнографски музей – Пловдив, Регионален исторически музей – Пловдив, Регионален археологически музей – Пловдив, Регионален природонаучен музей – Пловдив и Градска художествена галерия – Пловдив.

Регионален исторически музей – Ловеч се включи в наситената работна програма на срещата с прецентацията „България през погледа на Феликс Каниц – дело и творчество“ с автор Христо Тодоров – уредник в Секция „Нова история“ при РИМ – Ловеч. Със своя презентация се представи и Художествената галерия – Ловеч.  Пред участващите във форума специалисти от повече от 100 музеи и галерии от цялата страна бяха показани общо 45 презентации и доклади.

Изборът на града–домакин е свързан и с обявяването на Пловдив за Европейска столица на културата. От специалистите на едноименната пловдивска фондация бяха представени възможностите за участие на всички български музеи с техни проекти в общонационалния проект „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“.

 

 

 

 

Comments are closed.