Регионален исторически музей – Ловеч се включи в Националното движение „Обичам България“

Национално движение „Обичам България“ има за цел да прикани всички сънародници да се потопят в красотата на страната ни, да почувстват славната история на една велика държава, да се насладят на безкрайната й природна хубост, да си припомнят бита и културата на дедите ни, като пътешестват из нашата Родина, посещавайки туристическите ни обекти.

Инициативата започна на 03.03.2016 г. и ще продължи до 31.12.2016 г., както и всяка следваща година от 01 Януари до 31 Декември.

Албумът на Национално движение "Обичам България" вече може да бъде закупен в обектите на РИМ - Ловеч.

Албумът на Национално движение „Обичам България“ вече може да бъде закупен в обектите на РИМ – Ловеч.

Красиви снимки на повече от 400 забележителности в страната ни са отпечатани на лепенки, които можете да намерите в съответните туристически обекти. Регионален исторически музей – Ловеч се включва със своите пет обекта – Ловешката крепост, Музей „Васил Левски“, Етнографският комплекс, Музейна сбирка „Атанас и Васил Атанасови“ и Къкринското ханче. Всяка лепенка е поставена в малка опаковка, оформена като пощенски плик, който може да попълните и подарите или да размените с приятел. Лепенките можете да залепите в специално изготвения албум. В него може да отбелязвате за всеки обект датата на посещение, какво е било времето, как сте стигнали до там – пеша, с колело, кола или автобус, сам или с компания и накрая можете да определите своята оценка. В един албум има място за 100 лепенки. Цената на албума е 2 лв, а на всяка от лепенките – 0, 60 лв.

След края на всяка календарна година ще се провежда томбола с награден фонд за колекционерите, събрали поне 100 различни лепенки. За да участвате в нея е необходимо да представите попълнения албум в офиса на издателство БЪЛГАРИ ООД, което организира и провежда инициативата.

С покупката на лепенка Вие дарявате между 35% и 65% от цената й с благотворителна цел – за развитие на съответния туристически обект, а 5% от събраните средства за всяка календарна година ще бъдат дарявани на фондации и учреждения за социално подпомагане, имената на които ще бъдат оповестени на сайта ни.

Подробна информация за инициативата, туристическите обекти, които са включени в нея, участие в награждаването, награди, къде отиват постъпленията за благотворителност можете да намерите на www.bulgaran.com.

Обичайте България, гордейте се с красотите й, милейте за нея! Радвайте се на пътешествията из българската история, природа и фолклор!

Бъдете БЪЛГАРИ винаги и навсякъде!

Добре дошли в НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ „ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ“!

 

Comments are closed.