Регионален исторически музей – Ловеч отбелязва годишнина с нова изложба

На 19 февруари 2024 г. (понеделник) от 17:30 ч. в Художествена галерия „Проф. Теофан Сокеров“ – Ловеч ще бъде представена новата изложба на Регионален исторически музей – Ловеч „70 години Музей „Васил Левски“ – Ловеч“. Тя разказва историята на експозиционния обект от възникването на идеята в началото на ХХ в. до днес. За пръв път на едно място са представени различните творчески колективи, на които дължим създаването и обновяването на експозицията. На събитието ще присъстват и хората, които вече не са част от екипа на музея, но които са свързали професионалния си живот с Музей „Васил Левски“.

За един ден в галерията ще може да се види и най-богатата в страната колекция от лични вещи на Апостола – притежание на Музей „Васил Левски“. Събитието ще бъде допълнено с колекция посветени на делото на Васил Левски картини – притежание на ХГ „Проф. Теофан Сокеров“ и на Регионален исторически музей – Ловеч. На мултимедия ще се прожектира документалният филм „В прослава на Левски” от 1931 г. – за откриването на Къкринското ханче.

На 18 и 19 февруари двете експозиции, свързани с делото на Левски – Музей „Васил Левски“ и Къкринското ханче, ще бъдат традиционно с вход свободен за посетители.

Comments are closed.