Регионален исторически музей – Ловеч отбелязва 186-годишнината от рождението на Васил Левски

На 18 юли 2023 г. екипът на Регионален исторически музей – Ловеч се включи в гражданското поклонение пред паметника на Апостола на българската свобода – Васил Левски в село Къкрина. В двора на Къкринското ханчe множество организации и граждани поднесоха венци и цветя и склониха глави за почит.

В Музей „Васил Левски“ – Ловеч от 10 часа на същия ден учениците от ІV клас на СУЕО „Ал. С. Пушкин“ – Варна с ръководители г-жа Светла Казакова и г-жа Ралица Станева изнесоха своя програма, посветена на живота и делото на Апостола на българската свобода. В началото на събитието уредникът от Регионален исторически музей – Ловеч Теодор Тончев се включи с емоционален разказ за значението на Левски за българската история. Децата получиха от г-жа Капка Кузманова – директор на музея, грамоти за участие в тържественото честване на годишнината от рождението на Апостола и специални подаръци – музейни издания, свързани с историята на нашия град. Гостите от своя страна благодариха на екипа ни за топлото посрещане и връчиха подарък, който да ни напомня за тях – фигурка на малко смело моряче.

За поредна година на 18 юли 2023 г. посещенията в експозиционните обекти на Регионален исторически музей – Ловеч, свързани с делото на Апостола – Музей „Васил Левски” и Къкринското ханче, са с ВХОД СВОБОДЕН за посетители.

Comments are closed.