Представители на РИМ – Ловеч на V Национална среща „Съхраняване на националната идентичност и музеите в България като част от устойчивото развитие“

На 11, 12 и 13 октомври 2017 г. Регионалният етнографски музей – Пловдив бе домакин на Петата национална среща „Съхраняване на националната идентичност и музеите в България като част от устойчивото развитие“ с основна подтема „Приятелите на музея“. Организатори на събитието, което се проведе в Дома на културата „Борис Христов“, са Министерство на културата – дирекция „Културно наследство, музеи и изобразителни изкуства“, Община Пловдив и РЕМ- Пловдив, в партньорство с Община Асеновград и Исторически музей – Асеновград.

В трите дни на събитието бяха представени повече от 35 презентации по темата, а в дискусиите се включиха много гости от сходни и партниращи институции. В работата на форума взеха участие и представители на Регионален исторически музей – Ловеч – Капка Кузманова – директор и Боряна Боева и Юлия Йовева – екскурзоводи.

Отбелязани бяха и три важни юбилеи през настоящата година – 100 години от създаването на Регионалния етнографски музей в Пловдив, 60 години от създаването на Националния политехнически музей и 80 години от създаването на Музей „Васил Левски“ в Карлово.

 

Comments are closed.