Европейска нощ на музеите в Ловеч

На 19 май 2018 г. /събота/ Регионален исторически музей – Ловеч за пореден път се включи в Европейската нощ на музеите. Събитието се провежда за четиринадесети път – традиционно около Международния ден на музеите 18 май. Три от експозиционните обекти на музея – Музей „Васил Левски“, Етнографският комплекс и Музейната сбирка „Атанас и Васил Атанасови“, работиха с удължено работно време – 9:00 ч. – 22:00 ч., а Ловешката крепост бе с работно време от 9:00 ч. до 20:30 ч. Входът беше безплатен за посетители от 18:00 ч. до 22:00 ч.

На този ден бе отбелязана и 10-годишнината от откриването на Музейна сбирка „Атанас и Васил Атанасови“.  Посетителите видяха презентацията „От идеята до постоянната експозиция”, която ги запознае с историята на сбирката. Екскурзовод Светла Стефанова изнесе беседа, посветена на любопитни факти за скъпоценните камъни от колекцията на РИМ – Ловеч.

Тази година отново бяхме домакини на инициативата „Ние в нощта на музеите“ по проект на Сдружение „Зона Ловеч“, подкрепен от Велоклуб „Пресечената скала“, „Балканвело“ АД и финансиран по Програмата за младежки дейности 2014-2020 на Община Ловеч. Желаещите да се включат посетиха на 19 май 2018 г. обектите на РИМ – Ловеч с велосипеди. Началото на обиколката бе от 12:00 ч., когато най-уверените потеглиха към Къкринското ханче, а от 17:30 ч. от Ловешката средновековна крепост започна посещението и на останалите обекти.

Comments are closed.