Ден на отворените врати в Държавен архив – Ловеч

На 8 юни 2018 г. Държавен архив – Ловеч обяви Ден на отворените врати по повод 9 юни – Международният ден на архивите. На събитието бяха представени годишните номинации за читател, приятел и дарител на архива за 2017 г., като отличените бяха наградени с грамоти. Читател на 2017 г. е Христо Борисов, който има 41 регистрирани посещения в архива. Резултат от неговото проучване е предстояща да бъде издадена документална книга, посветена на 70-годишнината от построяването на жп линията Ловеч-Троян. Приятел на архива за 2017 г. е ловешкият артист Стоян Георгиев, който многократно и доброволно подпомага архива в изявите му. Дочка Кисьова-Гогова и Чавдар Кисьов получиха грамоти за Дарители за 2017 г. за най-ценното документално дарение за годината – документи от личния архив на техния баща Иван Кисьов. Презентация на Държавен архив – Ловеч запозна присъстващите с новополучените документи.

На Иван Кисьов и неговия принос за издигане авторитета на институциите, занимаващи се с опазването на българското културно-историческо наследство, е посветена и новата изложба на Държавен архив – Ловеч. 

Регионален исторически музей – Ловеч отправи към колегите от Държавен архив – Ловеч поздравителен адрес с пожелание за здраве, творческо вдъхновение и успехи в професията. 

 

Comments are closed.