Гигантски риби… в Регионален исторически музей – Ловеч

От 10 май /сряда/ 2017 г. в експозиционния обект на Регионален исторически музей – Ловеч МУЗЕЙНА СБИРКА „АТАНАС И ВАСИЛ АТАНАСОВИ“ може да бъде посетена нова гостуваща изложба – „Гигантски риби по река Дунав“ на колегите ни от Исторически музей – Тутракан.

Изложбата беше открита от директора на ИМ – Тутракан Петър Бойчев и представена от своя автор Величко Атанасов – уредник в музея „Дунавски риболов и лодкостроене” в Тутракан. Експозицията съдържа 28 табла с над 50 архивни снимки на огромни риби, основно моруни и сомове, уловени в българския участък на река Дунав от Видин до Силистра. Посетителите могат да видят най-голямата доказано уловена моруна, с тегло 393 кг, както и 200-килограмови сомове. Освен това са представени и уреди за улавянето на тези риби: кърмаци, кльонк, такъм за сом, блесни и други – някои дори вече забранени, но активно използвани в миналото.

Изложбата е подходяща за всички възрасти и ще може да бъде разгледана до 9 юни 2017 г. с работно време 09:00 ч. – 13:00 ч. и 14:30 ч. – 18:00 ч. Почивни дни събота и неделя.

Регионален исторически музей – Ловеч ви кани на риболов по време на забрана. 🙂 Заповядайте!

 

Comments are closed.