Варошлийски вечери 2017 г.

„Варошлийски вечери 2017“ се проведе за девети пореден път в дните между 22 и 24 септември 2017 г. На 24 септември – Деня на Етнографския комплекс, близо 500 ловчалии и гости на града посетиха Драсовата и Рашовата къщи. Желаещите успяха да разгледат двете експозиции, да научат интересни факти за градския живот в Ловеч, да се снимат в ретро фото, да посетят щанда с рекламни материали на отдел „Етнография“ при РИМ – Ловеч, а също и да дегустират ястия от варошлийската кухня.  Следобедът пък беше посветен на старите градски песни, прозвучали в изпълнение на Фолклорна група „Югла“ при НЧ „Пробуда – 1926 г.“ – с. Йоглав и Вокална група „Настроение“ при НЧ „Паисий – 1896 г.“ – с. Александрово

Вечерите се превърнаха в традиция за града ни в края на септември и представят пред широката публика ловешката градска култура от края на ХIХ – началото на ХХ век.

Благодарим и на нашите верни съмишленици – доброволците от Центъра за работа с доброволци при РБ „Проф. Б. Цонев” и Драматичен театър – Ловеч.

„Варошлийски вечери 2017“ са част от Европейските дни на наследството 2017 г. Техен национален координатор е Министерството на култура.

 

 

Comments are closed.