„Варошлийски вечери 2016“ продължават в Етнографския комплекс на РИМ – Ловеч

Събитията от „Варошлийски вечери 2016“ в Ловеч продължават. На 24 септември 2016 г./събота/ от 10:00 до 18:00 ч. гостите на Етнографския комплекс на Регионален исторически музей – Ловеч ще могат да се снимат в ретро фото, да посетят щанда с рекламни материали на отдел „Етнография“ при РИМ – Ловеч, а също и да се запознаят с ястия от варошлийската кухня. В този ден експозицията на Етнографския комплекс ще бъде със свободен вход.  

До края на месец септември на Покрития мост е експонирана мобилната фотоизложба „Старинният квартал Вароша – вечната любов в сърцето на градовете“. Заедно с Регионален исторически музей – Ловеч, който е организатор на изложбата, още пет регионални музея от пет български града представят архитектурата на „своята“ Вароша – Благоевград, Велико Търново, Пазарджик, Разград и Търговище.

С „Варошлийски вечери 2016“ Регионален исторически музей – Ловеч се включи в Европейските дни на наследството 2016 г. Вечерите се превърнаха в традиция за града ни в края на септември и за осми пореден път представят пред широката публика ловешката градска култура от края на ХIХ – началото на ХХ век във всичките й проявления – архитектура, нрави, обичаи, мебели, облекло и кухня. Партньори на събитието са Община Ловеч, Центърът за работа с доброволци при РБ „Проф. Б. Цонев”, Клуб на дейците на културата – Ловеч и Драматичен театър – Ловеч.

Инициативите от Европейските дни на наследството са през целия месец септември, техен национален координатор е Министерството на култура.

Promishlena zona

Из изложбата „Старинният квартал Вароша – вечната любов в сърцето на градовете“, която е експонирана на Покрития мост до 30 септември 2016 г. 

 

Comments are closed.